Blog - 5 Voordelen van statische raamfolie - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

5 Voordelen van statische raamfolie

26 Jan 2022
door Bas van Leeuwen

De voordelen van statische raamfolie zijn anders dan die van zelfklevende folie. Beide soorten folies hebben eigen kenmerken en kwaliteiten. Het gaat er dan ook niet om welke raamfolie het best is, maar het gaat er vooral om welke raamfolie het best bij jou past. Om een goede keuze te maken is het belangrijk om te weten wat nu precies de voordelen van statische raamfolie zijn. Muursticker4Sale geeft je daarom graag inzicht in 5 belangrijke voordelen van statische raamfolie.

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van statische raamfolie

In de basis zijn er twee soorten raamfolies, ook wel privacy folie genoemd. De meest bekende soort is de zelfklevende raamfolie, welke is voorzien van een dun laagje lijm voor een goede hechting aan het raam. De statische raamfolie heeft deze laag lijm niet, maar hecht aan het raam door statische elektriciteit. Dit levert diverse voordelen op. Hieronder vind je onze top 5 voordelen van statische raamfolie.

 

  1. Geen lijmspoortjes om ruiten

Misschien ken je het wel. Je gaat verhuizen en de raamfolie moet eraf. Je hebt in het verleden zelfklevende raamfolie op het raam aangebracht. Bij het verwijderen van de zelfklevende raamfolie zie je dat er allemaal spoortjes lijm op het raam achterblijven. Het kan, afhankelijk van de specifieke situatie, een flinke klus zijn om alle lijmresten te verwijderen. Hier heb je met statische raamfolie geen last van. Er is geen lijmstof op het product aanwezig, waardoor er in geen geval sporen achterblijven bij het verwijderen van de statische raamfolie.

 

  1. Minder risico op schade bij het plakken

Veel mensen die al eens raamfolie hebben geplakt zullen dit misschien wel herkennen. Je hebt zelfklevende raamfolie gekocht, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt, en dit zit natuurlijk strak op een rol. Je rolt een benodigd stuk af en verwijdert het vel achter de folie om te kunnen plakken. Nog voordat de privacy folie het raam raakt zitten twee delen van de folie al aan elkaar vastgeplakt. Het kost veel moeite om de twee delen los te halen van elkaar zonder schade aan de folie te veroorzaken. Bij een statische raamfolie kan dit niet gebeuren. Twee delen blijven nooit aan elkaar plakken, eenvoudigweg omdat er geen lijm aanwezig is. Wil je op de juiste wijze zelfklevende raamfolie plakken, zonder risico op schade? Dan helpen onze plakinstructiesje op weg.

 

  1. Makkelijk te herpositioneren

Zelfklevende raamfolie kun je voor beperkte tijd herpositioneren. Zie je na een dag ineens dat het toch een beetje scheef zit? Dan kun je hier niets meer aan doen. Je kunt het laten zitten of het verwijderen en een nieuw stuk plakken. Meer opties zijn er niet. De statische raamfolie kun je wel heel eenvoudig herpositioneren, ook na een dag. Je kunt zit zelfs na een jaar nog doen als je wilt. Zit het een beetje scheef? Dan haal je het los en begin je opnieuw, tot je tevreden bent over de positie.

 

  1. Geen chemicaliën of krabbers nodig voor verwijdering

Voor zelfklevende raamfolie geldt dat het steeds beter gaat hechten naar mate het langer zit. Heb je een kat in huis die het grappig vindt om een nageltje achter de rand te zetten? Dan zal de kat je raamfolie er niet zomaar van af weten te trekken. Dit kan wel gebeuren met statische raamfolie. Dit geeft wel aan dat statische raamfolie heel eenvoudig te verwijderen is. Je hoeft niet met krabbers of chemicaliën aan de slag om de raamfolie te verwijderen, waardoor er ook geen risico’s ontstaan dat je de ruit beschadigt.

 

  1. Eenvoudig hergebruiken

Eén van de belangrijkste voordelen van statische raamfolie is wel dat je het kunt hergebruiken. Wil je de statische raamfolie in de keuken vervangen door iets anders, maar heb je wel nog raamfolie voor in de slaapkamer nodig? Als het raam in de slaapkamer kleiner of even groot is, dan kun je de statische raamfolie vanuit de keuken eenvoudig hergebruiken in de slaapkamer. Ga je verhuizen? Dan kun je de statische raamfolie gewoon meenemen en opnieuw gebruiken in je nieuwe woning. Met zelfklevende raamfolie is dit niet mogelijk.

 

Wil jij ook profiteren van de voordelen van statische raamfolie?

De voordelen van statische raamfolie kunnen precies de voordelen zijn die jij nodig hebt. Dan kun je bij ons natuurlijk statische raamfolie op maat bestellen. Liever zelfklevende raamfolie? Dat hebben wij natuurlijk ook voor je! Wij kunnen zelfklevende raamfolie op maat leveren, in het gewenste design. Bekijk al onze mogelijkheden in de webwinkel of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies over zelfklevende of statische raamfolie.