• Lorem ipsum

Zonwerende folie

Toon:
Toon:
Zonwerende folie

Zonwerende folie bij Muursticker4Sale

Wist u dat zonwerende folie de beste oplossing is tegen warmte, zonlicht en UV straling? En het hoeft helemaal niet duur te zijn. Deze zonwerende folie is toe te passen op alle ramen en deuren in huis of op kantoor. Op deze manier profiteert u thuis en op het werk van de isolerende werking en wordt het zonlicht tegengehouden.

Er bestaat wel eens verwarring over zonwerende- en warmtewerende folie. De folie die Muurstickers4sale verkoopt is zowel zon- als warmtewerend.

Lees hier alles over zonwerende raamfolie en bekijk ons assortiment! 

Hoe werkt zonwerende raamfolie?

Zonlicht is opgemaakt uit drie verschillende elementen: infrarood, UV straling en zichtbaar licht. Infrarood geeft warmte af en UV is wat onzichtbare straling overbrengt. Daar worden we bijvoorbeeld bruin van. Met onzezonwerende folie scherm je al deze elementen van zonlicht af. Zo kunt u gemakkelijk alle vormen van zonlicht in huis tegen gaan. Naast het tegenhouden van zonlicht zal deze folie ook warmtewerend werken. Hoewel het licht buiten wordt gehouden zal deze zonwerende folie in de winter zonnewarmte binnen laten. Dit komt doordat de zon in de winter lager staat en op deze manier rechter op het raam schijnt. Hoe sterk het raamfolie zonwerend is, hangt af van het soort warmtewerende folie dat wordt gebruikt.

Hoogwaardige kwaliteit zonwerende raamfolie

Vaak is warmtewerende folie moeilijk aan te brengen op dubbel glas, omdat de folie het glas kapot kan trekken. Ook houdt het lang niet altijd de gewenste stralingen en warmte tegen. Bij Muursticker4Sale gebruiken we alleen zonwerende folie van hoogwaardige kwaliteit. Deze folie is op alle soorten raam aan te brengen en houdt alle vormen van lichtstraling tegen.

Warmtewerende folie voor iedere ruimte

Zonwerende raamfolie is, zoals hierboven is beschreven, niet alleen geschikt voor de woonkamer of de slaapkamer. De zonwerende folie is te gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Het warmtewerende folie is namelijk eenvoudig op ieder soort raam aan te brengen. Zo kunt het hele huis vrijhouden van warmte en UV straling. Hoewel deze folie het gehele jaar kan blijven hangen, zal u vooral in de zomer tijdens warme dagen profiteren van de warmtewerende functie. 

Hoe brengt u zonwerende raamfolie aan?

Het plakken van zonwerende raamfolieis eenvoudig te doen. Hier kunt u thuis zelfstandig mee aan de slag gaan. Zo werkt het:

 • Reinig en ontvet het glas zorgvuldig met water en een scheutje ammoniak of met een raam reinigingsmiddel op basis van alcohol of ammoniak. Droog het raam met een vezelvrij doekje.
 • Meet het raam in de hoogte en de breedte.
 • Snijd de zonwerende folie voldoende ruim af. Houd rekening met ± 5 cm overlap aan iedere zijde.
 • Zorg ervoor dat de resterende zonwerende raamfolie strak rond de kartonnen koker gewikkeld wordt en plak het vast met 3 stukken tape, in het midden en aan de uiteinden. Als het zonwerende folie niet strak opgerold bewaard wordt, kunnen permanente blazen of plooien ontstaan.
 • Trek ongeveer 15 cm van de folie los en plooi het over.
 • Maak het raam en de folie plakzijde goed nat met water en applicatie vloeistof 
 • Centreer de zonwerende folie op het raam en druk de bovenkant voorzichtig tegen het glas. Trek beetje bij beetje de folie los (per ± 15 cm), terwijl je de folie zachtjes aan het raam wrijft, van boven naar beneden en van het midden naar buiten.
 • In geval van blazen of plooien, trek de folie zachtjes los van het raam tot voorbij de blaas of plooi, zonder druk uit te oefenen.
 •  Laat de zonwerende folie vervolgens terug op het raam vallen, terwijl je het met de hand of spatel aandrukt. Probeer nooit blazen of plooien uit te duwen met de spatel, dit vervormt de zonwerende folie permanent.
 • Zodra de folie plat op het raam ligt, gebruikt u de spatel om de folie tegen het glas te kleven. Druk aan vanuit het midden naar buiten. Druk goed over de hele oppervlakte, ook de randen en hoeken.
 • Plaats de spatel naast de silicone rand van het raam en houd het mes tegen de binnenkant van de spatel. Met druk en in een scherpe hoek snijd je alle overtollige randen af. Gebruik om de 2 m een nieuw mesje, zodat de zonwerende folie niet rafelt.
 • Voor het beste resultaat, wordt een afstand van 1-3 mm tussen de silicone en de raamfolie aangeraden.
 • Druk met de spatel stevig (10kg) over de volledige oppervlakte van de zonwerende folie, zowel horizontaal als verticaal, om de lijm te activeren. Dit is heel belangrijk om het ontstaan van blaren te vermijden.

Wilt u meer specifieke informatie over het plakken van raamfolie? Neem gerust contact met ons op. Kijk ook eens naar onze instructievideo voor het aanbrengen van raamfolie.

Vind alle soorten raamfolie en muurstickers bij Muursticker4Sale

In ons uitgebreide assortiment kunt u alle soorten raamfolie en muurstickers vinden. U kunt zelf ontwerpen maken en zo ieder vertrek decoreren met leuke teksten en afbeeldingen. Creëer overal in huis de perfecte sfeer en geheel naar eigen smaak! Laat u overweldigen door het enorme aanbod en de ruime keuze aan verschillende soorten decoratie. Mocht u op zoek zijn naar een bepaalde soort muursticker, maar kunt u deze niet vinden binnen ons assortiment, schroom dan niet op contact met ons op te nemen om te kijken naar de mogelijkheden. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.