• Lorem ipsum

Raamfolie

Raamfolie kopen? In onze voorraad hebben wij verschillende soorten raamfolie, geschikt voor ramen en deuren met ruiten, zoals voordeuren. Het geeft niet alleen die gewenste uitstraling waar je altijd al naar op zoek was, het geeft ook een meer privacy. Niet iedereen kan meer zomaar naar binnen kijken. Zo kun je bij ons maatwerk raamfolie bestellen die inkijk tegengaat, terwijl je binnen wel gewoon kunt blijven genieten van natuurlijk daglicht.

Wat is raamfolie precies?

Raamfolie is een veelzijdig en praktisch product dat gebruikt wordt voor een verscheidenheid aan toepassingen in zowel woon- als werkruimtes. Het is een dunne film die op ramen wordt aangebracht, beschikbaar in diverse uitvoeringen, zoals doorzichtig, getint, reflecterend of met decoratieve patronen. Eén van de belangrijkste functies van raamfolie is het bieden van privacy. Matte of getinte folies laten licht door maar beperken de zichtbaarheid, wat ideaal is voor badkamers, slaapkamers, of kantoorruimtes.

Andere functies van raamfolie

Goede raamfolie zorgen voor meer mooie voordelen en interessante functies. Raamfolie kan schadelijke Uv-stralen blokkeren, waardoor het interieur beschermd wordt tegen verkleuring en bewoners tegen huidschade. Reflecterende folies kunnen ook helpen de warmte van de zon te verminderen, wat leidt tot een aangenamer binnenklimaat en energiebesparing. Dit is dan ook een veel gemaakte keuze door bedrijven die functioneren in kantoorpanden met veel ruiten. In sommige gevallen kan raamfolie de veiligheid verhogen door te voorkomen dat glas bij een breuk in scherpe stukken uiteenvalt.

Maatwerk raamfolie zorgt voor een ideale uitstraling

Raamfolie komt in diverse designs, van eenvoudige geometrische patronen tot complexe artistieke ontwerpen, wat het een uitstekende keuze maakt voor decoratieve doeleinden. Het kan gebruikt worden om een unieke uitstraling aan een ruimte te geven of om bepaalde zones discreet af te scheiden. Voor bedrijven biedt raamfolie een uitstekende kans om branding toe te passen, zoals het logo of bedrijfsnaam op de folie. Bij Muursticker4Sale maken we de raamfolie altijd op maat van de ruit waarop je de folie wilt toepassen. Daarnaast heb je bij ons de mogelijkheid om zelf een design voor de raamfolie te ontwerpen. Deze optie bieden wij aan zowel bedrijven als particulieren. Iedereen is bij ons welkom voor maatwerk raamfolie van de hoogste kwaliteit.

Duurzaamheid en onderhoud van de raamfolie

Raamfolie is zeker ook een duurzame keuze. Het is relatief eenvoudig aan te brengen en te verwijderen zonder schade aan de ramen. Dit maakt het een uitstekende optie voor zowel permanente als tijdelijke toepassingen. Bovendien is het onderhoud van raamfolie eenvoudig; het kan schoongemaakt worden met standaard schoonmaakmiddelen. Ga je de ramen lappen? Dan is dit ook gewoon mogelijk wanneer er raamfolie op het raam zit. Uiteraard is het wel belangrijk dat de raamfolie op de juiste wijze wordt aangebracht. De specifieke wijze van aanbrengen is afhankelijk van de specifieke variant. Wij leveren daarom altijd plakinstructies mee, zodat je precies weet hoe jij de raamfolie perfect op je raam aanbrengt.

Raamfolie op maat

Raamfolie, ook wel plakfolie of plakplastic genoemd, is een goede oplossing tegen inkijk van buitenaf, zonder de natuurlijke lichtinval te verliezen. Binnen ons assortiment vind je plakfolie die speciaal bestemd is voor ramen, deuren of andere delen in het huis. Het is daarbij mogelijk om de raamfolie op maat te bestellen, waardoor je niet meer zelf de raamfolie hoeft te snijden. Laat je inspireren door ons aanbod!

Soorten raamfolie in ons online assortiment

Raamfolie is beschikbaar in verschillende soorten. Afhankelijk van de plek waar je deze wilt aanbrengen, kun je bij ons voor meerdere varianten terecht. We zetten de soorten raamfolie op een rij:

 • Zandstraalfolie
 • Voordeurfolie
 • Badkamerfolie
 • Zelf ontwerpen
 • Zandstraalfolie

Ben je op zoek naar alleen folie voor de ramen? Dan ben je bij Muursticker4sale aan het juiste adres. In ons assortiment kun je namelijk op maat gesneden zandstraalfolie vinden die je kunt aanbrengen op de ramen. Een voordeel van deze raamfolie is dat je zelfstandig de folie kunt plakken, zonder dat er luchtbellen ontstaan. Daarbij houdt de zandstraalfolie felle lichtstralen tegen en zorgt het voor de benodigde privacy in jouw woning. Tot slot houdt de raamfolie geen warmte vast, waardoor je deze op elk glassoort kunt plakken.

Gepersonaliseerde voordeurfolie

Ben je op zoek naar raamfolie voor de voordeur? Wij beschikken over een brede collectie aan verschillende soorten voordeurfolie. Denk bijvoorbeeld aan voordeurfolie met jouw naam, het huisnummer of een combinatie daarvan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een speciale print eraan toe te voegen. Kortom, we hebben zowel praktische als decoratieve voordeurfolie. Wij maken het graag voor je op maat, zodat jij een persoonlijk tintje aan je voordeur kunt geven.

Badkamerfolie voor extra privacy

Raamfolie is niet alleen geschikt voor de woonkamer of de voordeur. In ons assortiment kun je bijvoorbeeld ook speciale raamfolie voor de badkamer of keuken vinden. Ideaal als je graag privacy wilt in een meer vochtige ruimte. Kies jouw favoriete badkamerfolie of keukenraamfolie uit en laat je woning weer schitteren.

Zonwerende folie

Is er een ruimte in huis die erg opwarmt? Maak dan gebruik van onze zonwerende folie. Door het gebruik van deze raamfolie dan de warmte gereduceerd worden tot wel 75%. Dit is echt een merkbaar verschil, zeker in de heetste perioden van het jaar. Dat slaapt toch wat lekkerder!

Je raamfolie zelf ontwerpen

Via Muursticker4sale is het mogelijk om een eigen ontwerp te maken voor raamfolie. Deze kun je zelf creëren zonder dat iemand daar tussenkomt. Ga bijvoorbeeld voor een raamfolie van jouw naam. Dit geeft een persoonlijke twist aan de plakfolie. Uiteraard kunnen wij je op weg helpen als je geen inspiratie hebt. Mocht je meer informatie hierover willen, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Raamfolie plakken

Hoe plak je raamfolie? Het plakken van raamfolie is geen moeilijke opgave. Hier kun je thuis zelfstandig mee aan de slag gaan. Je volgt eenvoudig het volgende stappenplan:

 • Maak eerst het raam nat en verwijder vastgekoekt vuil met een glaskrabber
 • Spuit het raam vervolgens in met ruitenreiniger en maak deze vetvrij
 • Wrijf de folie met behulp van de rakel op de applicatietape
 • Verwijder de achterkant van de raamfolie
 • Maak nu de plakzijde van de raamfolie nat, zodat de folie niet in een keer plakt
 • Plaats de raamfolie op het raam
 • Wrijf met de rakel vanaf het midden het water onder de folie weg
 • Laat het raamfolie 36 uur drogen
 • Verwijder de applicatietape en controleer of de folie goed zit

Vragen over raamfolie plakken? Bekijk onderstaande video voor meer informatie of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

FAQ

Wat is het voordeel van Raamfolie?
Raamfolie heeft meerdere voordelen:

 • Verhoogd de privacy

 • Heeft lichtdoorlatendheid

 • Mogelijkheid om letters of vormen uit het folie te snijden denk hierbij aan namen of een huisnummer

Kan de raamfolie gebruikt worden op HR++ glas?
Ja zeker, omdat de folie geen warmte vasthoudt is het mogelijk om de raamfolie te gebruiken op HR++ glas.

Kan ik mijn raamfolie zelf ontwerpen?
Ja dat kan wij maken gebruik van een handige ontwerptool waarmee je de folie helemaal naar wens kunt aanpassen. Wil je liever dat wij het ontwerp maken? Geen probleem je kunt hier voor ons een mailtje sturen.

Is raamfolie makkelijk zelf te plaatsen?
Ja zeker wij leveren een plakinstructie mee waar alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Wordt de raamfolie op maat gesneden?
Ja zeker wij maken gebruik van een snijplotter om de folie op maat te snijden.