Een muursticker plakken over een gat in de muur: kan dat? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Een muursticker plakken over een gat in de muur: kan dat?

4 Oct 2022
door Bas

Kun je een muursticker plakken over een gat in de muur? Deze vraag krijgen wij vaker gesteld en het is ook een logische vraag. Wanneer we een schilderij verplaatsen of we trekken in een nieuwe woning, dan zijn er altijd gaatjes in de muur zichtbaar. Je kunt al deze gaatjes dichten, of je plaatst er iets voor of overheen, zodat het niet langer zichtbaar is. Het spreekt voor zich dat je niet tegen gaten in de muur wilt kijken. De belangrijkste vraag is wel of een muursticker de oplossing is. Kun je de muursticker plakken over een gat in de muur, of levert dit problemen op? Muursticker4Sale geeft je natuurlijk antwoord op deze vraag, zodat jij zekerheid hebt.

Een muursticker over een gat in de muur plakken

Soms kun je een muursticker plakken over een gat in de muur, maar soms kan dit niet. Het is vooral afhankelijk van de specifieke situatie. Een gaatje van een relatief kleine spijker ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een gat waar een schroef met plug in heeft gezeten of een gat dat door een ongelukje in de muur is ontstaan. Heel kleine gaatjes, zoals van een spijker, hoeven vaak niet gedicht te worden. Je kunt hier gewoon een muursticker overheen plakken als je dat wilt. Zorg er in dit geval wel voor dat er geen opstaande randjes om het gaatje in de muur aanwezig zijn. Dit is namelijk wel zichtbaar onder een muursticker. De muur moet mooi vlak zijn om het gaatje heen. Is dit niet het geval, dan is het aan te raden om eerst een schuurpapier over het gaatje te halen tot er geen opstaand randje meer zichtbaar én voelbaar is.

Wanneer kun je wel/geen muursticker over een beschadiging plakken?

Muurbeschadigingen komen natuurlijk in veel soorten voor, van heel klein tot relatief groot. Op de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de omvang van de beschadiging. Heel kleine beschadigingen kun je vaak prima wegwerken door een muursticker te plakken. Toch, naar mate de beschadiging groter wordt neemt ook het risico toe dat de beschadiging onder de muursticker zichtbaar blijft. Beoordeel dit dus altijd goed.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de locatie. Gaat het om een slaapkamer muursticker die wordt geplaatst op een stuk muur boven een kast? Dan zal je hier niet snel een hand tegenaan duwen om te leunen. Gaat het om een beschadiging in de hal, waar je regelmatig met de hand tegen de muur steunt om bijvoorbeeld je schoenen aan te trekken? Dan neemt het risico toe dat je per ongeluk op de beschadiging onder de muursticker duwt, waardoor er schade aan de muursticker ontstaat. Voor alle grotere beschadigingen geldt dat het verstandig is om de beschadiging eerst aan te pakken en de muur weer mooi egaal te maken.

Een muursticker op een oneffen muur is vaak niet mooi

Elke oneffenheid op een muur kan zichtbaar zijn onder een muursticker. Hierbij maakt het formaat van de oneffenheid niet altijd uit. Ook kleine gaatjes, zoals van een spijker, kunnen zichtbaar blijven als er nog opstaande randjes zijn, zoals we eerder hebben benoemd. In veel gevallen geldt dat een muursticker op een oneffen muur niet mooi geplakt kan worden. Je blijft de structuur zien door de sticker heen. Daarnaast kan het bij een grotere hoeveelheid aan oneffenheden ook het geval zijn dat de muursticker niet blijft plakken. Daarom raden wij je altijd aan om ervoor te zorgen dat de muur mooi egaal is voordat je de muursticker gaat plakken.

Aandachtspunten voor een muursticker plakken

Wil je een muursticker plakken? Dan wil je gewoon een mooi resultaat. Het is hiervoor belangrijk om zeker te zijn van een aantal belangrijke punten. Hieronder benoemen wij een aantal van de meest belangrijke aandachtspunten voor het mooi plakken van een muursticker:

  • Dicht grotere gaten en beschadigingen in de muur
  • Schuur heel kleine gaatjes goed op
  • Maak de muur volledig egaal en vlak
  • Verwijder alle stof en kleine vuiltjes van de muur
  • Plak de muursticker aan de hand van de bijgeleverde instructie

Direct de mooiste muurstickers kopen

Wil jij jouw muur mooier, leuker en sfeervoller maken met een mooie muursticker? Bij ons kun je natuurlijk altijd de beste muurstickers kopen tegen een aantrekkelijke prijs. De kwaliteit ligt altijd hoog en je hebt zelf veel keuze, bijvoorbeeld aan kleur en grootte. Bestel direct jouw ideale muursticker(s) en wij zorgen voor een snelle levering. Wil je eerst meer weten of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.