Kan raamfolie op HR++ glas voor meer privacy? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Kan raamfolie op HR++ glas voor meer privacy?

10 Feb 2022
door Bas van Leeuwen

Kan raamfolie op HR++ glas worden aangebracht zonder dat dit risico’s oplevert? Veel mensen vragen zich dit af, vooral omdat er makkelijk verschillende feiten door elkaar worden gehaald. Het is bijvoorbeeld niet alleen belangrijk om te kijken naar het soort raam, maar het is ook belangrijk om te kijken naar het soort raamfolie dat je erop wilt aanbrengen. Wat kan nu wel en wat kan niet? Muursticker4Sale vertelt je hier natuurlijk graag meer over.

Waarvoor is raamfolie per definitie niet geschikt?

Raamfolie kan niet op alle soorten ramen worden aangebracht. Wanneer we kijken naar nieuwbouwwoningen in Nederland, dan zien we dat deze woningen voorzien zijn van ruiten die meestal wel geschikt zijn voor toepassing van raamfolie. We hebben het dan over gladde, vlakke ruiten. Oudere woningen zijn vaker voorzien van sierglas, wat we vooral zien in voordeuren. Het gaat dan bijvoorbeeld om glas met reliëf, om figuurglas of draadglas. Deze soorten glas zijn niet vlak, waardoor je geen raamfolie kunt aanbrengen op deze soorten. Zandstraalfolie kan uitsluitend worden toegepast op volledig vlakke ruiten.

Kan raamfolie op HR++ glas worden aangebracht?

Kun je HR glas met raamfolie beplakken en hoe zit dat precies met HR+ en HR++ glas? Dit is in de basis volledig afhankelijk van het soort raamfolie dat je wilt gebruiken. Wil je privacyfolie op HR++ glas aanbrengen? Dan hebben we het in de meeste gevallen over zandstraalfolie en dit levert in geen geval problemen op. Wil je dus raamfolie op HR++ glas toepassen voor meer privacy, en gebruik je hiervoor zandstraalfolie, dan kun je zorgeloos genieten van een mooi resultaat. Het verhaal kan anders worden wanneer je gebruik wilt maken van zonwerende folie.

Zonwerende raamfolie op HR++ glas aanbrengen

Er zijn meerdere soorten zonwerende raamfolie en het is belangrijk om te weten dat niet alle soorten zonwerende raamfolie op HR++ glas kunnen worden aangebracht. Zeker met donkere zonwerende folie moet je vaak uitkijken. Zonwerende raamfolies zijn van een extra laag voorzien die de zon tegenhoudt en deze laag werkt de kenmerken van HR++ glas tegen. Uiteindelijk kan dit tot een thermische breuk leiden en dit wil je natuurlijk voorkomen. Zonwerende folie moet in veel gevallen ook aan de buitenkant worden aangebracht in plaats van aan de binnenkant. HR, HR+ en HR++ glas zijn glassoorten die gevoelig zijn voor verschillen in temperatuur en plaatselijke ophoping van warmte.

De zonwerende folie van Muursticker4Sale

Zoals we al hebben aangegeven zijn er veel soorten zonwerende folie. Het mag duidelijk zijn dat de kwaliteit van de diverse soorten ook niet gelijk is. Bij Muursticker4Sale kun je ook zonwerende folie kopen. Deze folie is van hoogwaardige kwaliteit, waardoor er geen risico’s op thermische breuken ontstaan wanneer je het op geïsoleerd glas aanbrengt. De warmte en straling van de zon wordt door onze zonwerende folie tegengehouden zonder dat de folie het glas kapot kan trekken. Door de hoge kwaliteit kan onze zonwerende folie zonder risico worden aangebracht op alle soorten glas. Let op, verduisterende raamfolie kan niet worden aangebracht op dubbel glas of HR/HR+/HR++ glas.

Zandstraalfolie op dubbel en enkel glas

Onze zandstraalfolie, ook wel privacyfolie genoemd, kan eveneens op alle soorten ramen worden aangebracht. Deze folies zijn bedoeld om de privacy in de woning te verbeteren, maar houden geen warmte of straling van de zon tegen. Je kunt deze raamfolie op HR++ glas aanbrengen, maar natuurlijk ook op regulier dubbel glas. De raamfolie wordt aan de binnenzijde van het raam aangebracht. Het is zeker ook mogelijk om raamfolie op enkel glas aan te brengen. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat zelfklevende folie voorzien is van een sterke laag lijm voor een goede hechting. Dit is natuurlijk ook de bedoeling, maar bij enkel glas kan het wel een risico opleveren als je de raamfolie wilt verwijderen. Ga je verhuizen en moet je de raamfolie verwijderen van enkel glas? Doe dit dan langzaam en voorzichtig. Wanneer je de raamfolie er te snel of te hard vanaf wilt trekken, dan bestaat het risico dat het raam breekt of los komt.

Wil jij ook raamfolie op HR++ glas voor meer privacy?

Je kunt gemakkelijk voor meer privacy in je woning zorgen door gebruik te maken van raamfolie, welke wij natuurlijk graag voor je op maat maken. Je kunt jouw favoriete design direct online bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij zorgen voor een snelle bezorging, zodat jij er al snel mee aan de slag kunt. Je kunt onze raamfolie op HR++ glas aanbrengen zonder risico. Heb jij een ander soort glas dat je wilt voorzien van raamfolie, en weet je niet zeker of dit wel veilig of mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.