Kun je raamfolie hergebruiken? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Kun je raamfolie hergebruiken?

23 Jun 2022
door Bas van Leeuwen

Kun je raamfolie hergebruiken? Veel mensen vragen zich dit af, en terecht natuurlijk. Het kopen van raamfolie is een uitgave, al is de uitgave bij Muursticker4Sale maar klein. Als je weet dat je over een tijdje gaat verhuizen, maar je wilt nu profiteren van extra privacy in je huidige woning, dan wil je weten of het hergebruiken van raamfolie mogelijk is. In bepaalde gevallen is dit zeker mogelijk, maar niet altijd. Wil je raamfolie kopen om op een later moment te hergebruiken, bijvoorbeeld in een nieuwe woning of een nieuw kantoor? Dan is het belangrijk om te letten op wat voor soort raamfolie je koopt. Wij vertellen je hier natuurlijk graag meer over.

Het verwijderen en hergebruiken van raamfolie

Er wordt wel eens gedacht dat het hergebruiken van een raamfolie altijd mogelijk is als je de raamfolie kunt verwijderen. Dit is zeker niet het geval. Alle soorten raamfolie kunnen relatief eenvoudig worden verwijderd wanneer dit nodig is, maar niet alle soorten raamfolie kunnen weer opnieuw worden aangebracht. Hier zijn niet alle soorten raamfolie voor gemaakt. Het spreekt voor zich dat het altijd belangrijk is dat raamfolie te verwijderen is zonder het raam te beschadigen. Hoogwaardige raamfolies zijn dan ook goed te verwijderen van de ruit, maar helaas betekent dit niet dat je het altijd gewoon weer op een nieuwe ruit kunt plakken.

Waarom zou je raamfolie willen hergebruiken?

Het hergebruiken van raamfolie kan om meerdere redenen wenselijk zijn. Zo kan het zijn dat je op relatief korte termijn verhuist, maar dat je nu ook van wat meer privacy wilt genieten. Misschien verblijf je wel in een tijdelijke woning tot je koopwoning klaar is om te betrekken. Dan wil je in de tijdelijke woning profiteren van privacy, maar misschien ook wel in je nieuwe woning. Het hergebruiken van de raamfolie kan je kosten besparen als je de raamfolie van je tijdelijke onderkomen mee kunt nemen naar je nieuwe woning. Het kan ook zijn dat je raamfolie wilt wisselen in je woning. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de raamfolie voor de kerstperiode wilt verwijderen om kerstdecoraties op het raam te plakken, zodat je na de kerst de raamfolie weer kunt aanbrengen. Ook dan is het belangrijk dat je de raamfolie kunt hergebruiken.

Wanneer kun je raamfolie hergebruiken?

Als je raamfolie wilt kopen die je kunt hergebruiken, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare soorten. Statische raamfolie kun je hergebruiken. Deze soorten raamfolie hechten aan het raam door de inzet van energie. We kennen allemaal het principe van ‘statisch’ en dit is precies het principe dat gebruikt wordt om deze folie aan het raam te laten hechten. Je kunt het heel makkelijk loshalen en vervolgens de statische raamfolie hergebruiken. Dit kan op dezelfde ruit, maar natuurlijk ook op een ander raam als de grootte overeenkomt.

Wanneer kun je raamfolie niet hergebruiken?

Er zijn ook raamfolie soorten die je niet kunt hergebruiken. We hebben het dan over het algemeen over de soorten raamfolie met lijm. Deze folies zijn aan de plakzijde voorzien van een laagje lijm en deze lijm zorgt voor een krachtige hechting aan het raam. Je kunt deze raamfolie wel verwijderen zonder het raam te beschadigen, maar je kunt deze raamfolie niet hergebruiken. Wil jij raamfolie hergebruiken? Dan heb je echt statische raamfolie nodig. Alle soorten raamfolies met plaklaag kunnen niet worden hergebruikt.

Statische raamfolie kun je hergebruiken

Statische raamfolie kun je dus eenvoudig hergebruiken als je dat wilt. In de regel maakt dit de keuze wel iets beperkter, maar zeker niet saai! Je kunt kiezen voor een statische raamfolie in de standaard uitvoering, waarmee je vooral goede privacy creëert. Anderzijds is de statische raamfolie ook beschikbaar in tal van mooie kleuren. Hou jij wel van wat kleur in huis? Dan is de gekleurde statische raamfolie echt iets voor jou. Uiteraard kunnen wij deze variant ook gewoon voor jou op maat maken.

Wil jij jouw raamfolie hergebruiken in de toekomst?

Zeker mensen met een huurwoning kiezen liever voor herbruikbare raamfolie, maar ook voor de koopwoning kan het zeker de beste oplossing zijn. Uiteindelijk gaat het vooral om je eigen wensen en voorkeuren. Bij ons kun je terecht voor alle soorten raamfolie, van varianten die je kunt hergebruiken tot maatwerk designs die niet herbruikbaar zijn. Bekijk ons online assortiment en laat je inspireren. Wil jij meer weten over onze folies of over het hergebruiken van raamfolie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.