Kunnen muurstickers op het raam? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Kunnen muurstickers op het raam?

10 Feb 2024

Muurstickers kunnen op veel verschillende ondergronden, maar kunnen muurstickers op het raam? Hier is eigenlijk geen eenvoudig antwoord op te geven. In de basis is het zo dat je muurstickers op het raam kunt plakken. Glas is vlak, dus de muursticker zal zeker goed blijven plakken. Een belangrijkere vraag is wel of het een goed idee is als je bedenkt dat een muursticker slechts aan één zijde bedrukt is. Muursticker4Sale vertelt je meer over muurstickers op het raam, over wat wel en niet werkt, en over het beste alternatief.

Het idee van muurstickers op het raam

Muurstickers zijn natuurlijk een fantastische manier om snel en gemakkelijk persoonlijkheid en stijl aan een kamer toe te voegen. Ze komen in eindeloze designs, van inspirerende quotes tot prachtige landschappen, en bieden een eenvoudige oplossing voor wie zijn interieur wil opfrissen zonder zich te verbinden aan permanente veranderingen. Je hebt de keuze uit eindeloos veel muurstickers, in tal van kleuren en thema’s, waardoor er altijd wel mooie muurstickers voor jou te vinden zijn. Je kunt muurstickers in principe op alle soorten vlakke ondergronden plakken, dus ook op je ramen. Het idee is dan dat je raam aan de binnenzijde van een mooie decoratie voorzien wordt. Helaas is het resultaat vanaf de andere kant van het raam niet echt ideaal.

De bedrukking van een muursticker is enkelzijdig

Je kunt dus prima een muursticker op je raam plakken, maar het is in de meeste gevallen niet de meest aantrekkelijke keuze als het gaat om het resultaat van beide kanten van het raam. Een muursticker is namelijk standaard aan een enkele zijde bedrukt. Aan de andere kant van de muursticker bevindt zich de lijmlaag die normaal gesproken tegen de muur zit. Dan zie je deze kant immers niet. Dit betekent ook dat het ontwerp van de muursticker aan de achterkant niet zichtbaar is. Dus ja, het is technisch mogelijk om een muursticker op het raam te plakken, maar vanaf de buitenkant ziet het er niet zo mooi uit als vanaf de binnenkant. Dat is zonde, zeker als er een betere oplossing beschikbaar is.

Raamfolie als alternatief voor muurstickers op je raam

Gelukkig is er een alternatief dat speciaal is ontworpen voor ramen en dat aan beide kanten mooi oogt: raamfolie. Hoogwaardige raamfolie komt ook in diverse designs en stijlen, van subtiele patronen die privacy bieden tot opvallende designs die licht en kleur doorlaten. Het mooie van raamfolie is dat het er van zowel binnen als buiten goed uitziet, waardoor het een ideale keuze is voor decoratie en privacy. Natuurlijk kun je bij ons muurstickers op maat bestellen, maar je bent bij ons ook welkom voor raamfolie op maat. Op deze manier kunnen wij jou toch een mooie decoratie voor je ramen bieden, die er van allebei de kanten gewoon perfect uitziet, zoals het hoort.

Wat zijn de voordelen van raamfolie?

Raamfolie biedt niet alleen voordelen als het gaat om de uitstraling ervan op je raam. Het is ook een praktische oplossing. Het kan helpen bij het reguleren van de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt, privacy bieden zonder het gebruik van gordijnen of jaloezieën, en zelfs isolatievoordelen hebben door te helpen bij het behouden van warmte. Daarnaast is raamfolie makkelijk aan te brengen en te verwijderen, wat het perfect maakt voor zowel huiseigenaren als huurders die op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing. Ben je iemand die van afwisseling houdt? Dan is er ook statische raamfolie beschikbaar. Dit is raamfolie die je makkelijk kunt hergebruiken. Ideaal voor als je soms wilt genieten van privacy en op andere momenten niet. Wil je in de decembermaand bijvoorbeeld genieten van kerststickers op je raam? Dan kun je jouw statische privacyfolie tijdelijk verwijderen.

Waar kun je muurstickers op plakken?

Muurstickers kunnen op de eerste plaats natuurlijk goed worden geplakt op muren, maar dit betekent niet dat ze beperkt zijn tot het gebruik op wanden. Je kunt muurstickers op tal van ondergronden aanbrengen, waarbij het altijd het best is om er rekening mee te houden dat je niet tegen de achterkant kunt kijken. Dit betekent dat je de muurstickers bijvoorbeeld ook op keukenkastjes en deuren kunt plakken. Het is zeker ook mogelijk om muurstickers op glas te plakken, maar voor het zicht – zeker van buitenaf – raden we je aan om hiervoor toch voor het gebruik van raamfolie te kiezen. Natuurlijk kun je hiervoor ook bij Muursticker4Sale terecht.

Bestel jouw muurstickers of raamfolie op maat

Bij Muursticker4Sale ben je altijd welkom voor het online bestellen van al je muurstickers en raamfolies. Wij maken de producten voor jou op maat. Wil je een mooie muursticker bestellen, dan kun je zelf de gewenste kleur en maat kiezen. Gaat het om raamfolie? Dan snijden wij deze alvast op maat van jouw raam, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Laat je inspireren door ons aanbod en maak je keuze. Heb je eerst nog vragen over onze muurstickers, raamfolies of andere maatwerk producten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »