Raamfolie in je nieuwbouwwoning: kan dat? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Raamfolie in je nieuwbouwwoning: kan dat?

6 Sep 2023

Je wilt raamfolie in je nieuwbouwwoning aanbrengen op de ruiten, maar kan dit wel? Steeds meer nieuwbouwwoningen worden voorzien van extra grote raampartijen. Dit is vaak prettig, want je kunt genieten van veel natuurlijk daglicht in je woning. Anderzijds worden ook badkamers en keukens vaak van grotere, volledig transparante ruiten voorzien. Juist in deze ruimten willen veel mensen toch profiteren van privacy, zeker in de badkamer natuurlijk. Wil jij raamfolie in je nieuwbouwwoning op de ruiten? Muursticker4Sale vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Waarom zou raamfolie in een nieuwbouwwoning niet kunnen?

Er wordt vaak gezegd dat je niet zomaar raamfolie in een nieuwbouwwoning kunt toepassen op de ruiten. Waarom niet? Dit heeft vooral te maken met het feit dat nieuwbouwhuizen veelal worden voorzien van isolatieglas, ook wel HR-glas. Dit HR-glas is er in meerdere gradaties, zoals HR+, HR++ en zelfs HR+++, wat optimaal isolerend is. Vaak wordt gezegd dat raamfolie niet kan worden toegepast op isolatieglas, omdat dit ervoor zou zorgen dat de ruit breekt of beschadigd raakt. Een belangrijke vraag is wel of dit waar is. Uiteindelijk wil je immers ook in je nieuwbouwwoning gewoon kunnen genieten van privacy in de ruimten waarin jij dat wilt. Dan ligt toepassing van raamfolie toch voor de hand, zeker als je wel het daglicht in je woning wilt behouden.

Kan een ruit breken door toepassing van raamfolie?

Het is zeker geen fabeltje dat ruiten kunnen breken door de toepassing van raamfolie. Een ruit kan thermische breuken ontwikkelen wanneer er raamfolie op wordt toegepast. In de praktijk is het echter niet zo kort door de bocht. Je kunt raamfolie op isolatieglas aanbrengen, ook als het bijvoorbeeld om HR++ glas gaat, maar het is hierbij wel belangrijk om erop te letten wat voor raamfolie je toepast. Thermische breuken in een ruit ontstaan wanneer de ruit de warmte niet kwijt kan. Wanneer je een raamfolie gebruikt die een volledige blokkade vormt, zoals verduisterende raamfolie, dan kan de ruit breken. In geen geval is het dus aan te raden om een volledig verduisterende raamfolie op isolatieglas aan te brengen. Zandstraalfolie, ook wel privacyfolie genoemd, kan echter probleemloos op isolatieglas worden aangebracht.

De ruit moet de warmte kwijt kunnen

Bij isolatieglas, zoals HR+ en HR++ glas, is het belangrijk dat de ruit de warmte kwijt kan. Deze soorten glas, die veelal in nieuwbouwwoningen worden toegepast, hebben ruimte tussen de twee lagen glas. Dit is nodig om de ruit isolerend te maken. Staat de zon op de ruit? Dan warmt de ruit op. Kan de ruit deze warmte niet kwijt, dan kunnen er thermische breuken ontstaan. De term ‘thermisch’ komt dan ook van ‘temperatuurverschil’. De ruit kan dus beschadigd raken door de wisseling van temperatuur. Wanneer je een raamfolie gebruikt die een blokkade op de ruit legt, dan kan de warmte niet weg en ontstaan er risico’s. Kies je voor een hoge kwaliteit zonwerende folie of privacyfolie die geen volledige blokkade vormt? Dan kan de warmte gewoon weg en ontstaan er geen thermische breuken.

De juiste raamfolie voor je nieuwbouwwoning

Het spreekt voor zich dat je, zeker in bepaalde ruimten in je huis, de inkijk tegen wilt gaan. Zeker in vochtige ruimten, zoals de badkamer en de keuken, is raamfolie dan een fijne oplossing. Je kunt zeker gewoon raamfolie in je nieuwbouwwoning toepassen als deze woning voorzien is van isolatieglas. De belangrijkste voorwaarde waar je hierbij op moet letten is dat de raamfolie geen blokkade legt. Privacyfolie, zoals melkglasfolie, legt geen blokkade en kan dus gewoon worden toegepast op isolatieglas. In ons ruime assortiment vind je tal van soorten en designs die uitstekend in nieuwbouwwoningen kunnen worden toegepast. Je hebt altijd meer dan voldoende keuze én je hoeft je geen zorgen te maken over het beschadigen van je ruiten.

Direct raamfolie voor je nieuwbouwwoning bestellen

Heb jij in je nieuwbouwwoning met isolatieglas ruimten waarin de mate van inkijk te hoog is? Met hoogwaardige privacyfolie / zandstraalfolie zorg je eenvoudig voor een hogere mate van privacy. Bekijk ons ruime assortiment, maak je keuze en bestel direct tegen een vriendelijke prijs. Wil je eerst meer informatie of heb je advies nodig bij het bestellen van raamfolie voor je nieuwbouwwoning? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »