Blog - Raamfolie verwijderen: hoe doe je dat? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Raamfolie verwijderen: hoe doe je dat?

18 Jan 2024
door Bas van Leeuwen

Raamfolie verwijderen hoeft niet moeilijk te zijn, maar als je het op de verkeerde manier aanpakt kan het eindigen in een ware nachtmerrie. Het voordeel van raamfolie van hoge kwaliteit is dat het optimaal een je raam hecht, waardoor het in geen geval zomaar loslaat. Dit voordeel verandert in een nadeel als je de raamfolie wilt verwijderen en je niet precies weet hoe je dit moet doen. Ga je proberen de raamfolie zomaar te verwijderen, dan kan het gebeuren dat de raamfolie er in kleine stukjes en beetjes van af komt. Het scheurt steeds weer af. Het gevolg: je bent uren bezig en je raam kan zelfs beschadigen. Dit kan anders! Muursticker4Sale vertelt je graag hoe je wél makkelijk jouw raamfolie kunt verwijderen.

Waarom je raamfolie verwijderen?

Je hebt prachtige raamfolie op je raam zitten en het ziet er nog goed uit. Het design heb je zelf gekozen, of misschien wel op maat laten maken door ons, en met behulp van onze plakinstructies heb je de raamfolie professioneel aan weten te brengen. Waarom zou je dan nu weer je raamfolie willen verwijderen?

Hier kunnen natuurlijk meerdere redenen voor zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat verhuizen en de raamfolie niet op de ruit mag laten zitten. Misschien wil je wel genieten van een nieuwe, frisse look met een ander design. Wellicht ga je een praktijk aan huis beginnen en wil je een standaard raamfolie laten vervangen door een zakelijke raamfolie met je bedrijfsnaam of je logo. Zo zijn er nog tal van redenen om ervoor te kiezen de raamfolie te verwijderen. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je de raamfolie kunt verwijderen.

Wat heb je nodig om de raamfolie te verwijderen?

Om het verwijderen van de raamfolie zo makkelijk mogelijk te maken, heb je een aantal basisbenodigdheden nodig. De meeste benodigdheden zal je zelf al in huis hebben, zoals een spons, een emmer, een raamwisser, water, zeep en een theedoek. In plaats van een theedoek kun je ook een stuk keukenpapier gebruiken. Andere benodigdheden zal je misschien niet standaard in huis hebben. Het gaat dan om een glaskrabber, stickeroplosser en een föhn. Als je deze benodigdheden hebt verzameld, dan heb je alles bij de hand om de raamfolie te verwijderen zonder moeite en frustraties.

Snel en makkelijk de raamfolie verwijderen

Raamfolie verwijderen is niet moeilijk, maar het vergt wel wat geduld. Het is niet de bedoeling om de raamfolie met geweld van het raam af te trekken. De kans is groot dat dit verkeerd gaat. Neem dus de tijd en ga rustig aan de slag. Als de folie recentelijk is aangebracht, dan zal deze gemakkelijker te verwijderen zijn. Voor hoogwaardige raamfolie die al langer op je raam zit, gebruik je een föhn om de folie voorzichtig te verwarmen. Hierdoor wordt de lijmlaag weer actief, waardoor je de folie langzaam kunt lospeuteren. Let wel op dat je de ruit niet te warm maakt. Een goede tip is om één hand op de ruit te houden. Als het te warm wordt voor je hand, is het ook te warm voor de ruit. Verwarm de raamfolie dus rustig aan en trek deze zo, langzaam en zorgvuldig, van het raam af.

Het verwijderen van de lijmresten van je raam

Wanneer de raamfolie is verwijderd, dan blijven er lijmrestjes achter op je raam. Pak je emmer met water en zeep, maak de spons nat en veeg deze over je raam. Vervolgens kun je gebruik maken van de glaskrabber om de lijmresten makkelijk van je raam te verwijderen. Zijn de lijmresten hardnekkiger? Dan kun je de stickeroplosser gebruiken om deze restjes van je raam te krijgen. Stickeroplosser is niet schadelijk voor je raam, dus dit kun je probleemloos gebruiken. Wel is het belangrijk om ook deze stap voorzichtig uit te voeren. Ga je te hard aan de slag met de glaskrabber? Dan kunnen er wel beschadigingen aan je ruit ontstaan. Ga dus rustig te werk en neem de tijd om alle lijmrestjes goed te verwijderen.

Wat als je nieuwe raamfolie wilt plaatsen?

Wil je nieuwe raamfolie aanbrengen op de ruit waar je de oudere raamfolie van hebt verwijderd? Dan is het belangrijk om even vooruit te denken bij het verwijderen van de raamfolie. In dit geval is het namelijk belangrijk om bij het verwijderen van de raamfolie én de lijmresten geen gebruik te maken van scherpe schoonmaakchemicaliën. Deze kunnen namelijk sporen achterlaten die de hechting van de nieuwe folie kunnen beïnvloeden.

Nieuwe raamfolie bestellen

Wil je nieuwe raamfolie aanbrengen op de ruit waarvan je de oude raamfolie hebt verwijderd? Of verhuis je naar een nieuwe woning en wil je ook daar weer mooie raamfolie op de ramen? Dan ben je bij ons natuurlijk welkom voor het bestellen van nieuwe raamfolie van hoge kwaliteit. Wij maken de raamfolie graag voor je op maat en, indien gewenst, kunnen wij deze helemaal personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor voordeur raamfoliemet je familienaam, je huisnummer of een ander persoonlijk design. Je voelt je direct helemaal thuis. Bestel direct jouw nieuwe raamfolie of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij helpen je graag verder.