Raamfolie voor nieuwbouwwoningen: welke opties heb je? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Raamfolie voor nieuwbouwwoningen: welke opties heb je?

8 Apr 2023

Veel mensen zoeken tegenwoordig naar raamfolie voor nieuwbouwwoningen en daar is een belangrijke reden voor. Nieuwbouwwoningen worden in deze tijd standaard voorzien van isolatieglas, zoals HR+ of HR++ glas. Bij de oplevering van de woning wordt dan vaak aangegeven dat het niet toegestaan of aan te raden is om raamfolie op de ruiten aan te brengen, omdat isolatieglas hierdoor zou beschadigen. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen op zoek gaan naar speciale raamfolie voor nieuwbouwwoningen. Muursticker4Sale vertelt je hier graag meer over.

Waarom raamfolie voor nieuwbouwwoningen kopen?

Een nieuwbouwhuis wordt natuurlijk helemaal ‘vers’ opgeleverd. Alles is kaal en het is aan de nieuwe bewoners om het ‘eigen’ te maken. Dit doe je voor een heel groot deel natuurlijk aan de binnenkant. Denk aan behang, stucwerk, laminaat, meubels en mooie decoraties. Je kunt lekker aan de slag om jouw nieuwe woning helemaal te maken zoals jij het wilt. Maar wat nu als je je stoort aan de inkijk? Veel nieuwbouwwoningen zijn voorzien van relatief grote ramen en steeds vaker komt het voor dat zelfs de badkamer gewoon wordt voorzien van een doorzichtige ruit, waardoor iedereen zomaar je badkamer in kan kijken. Het zorgen voor privacy is dé nummer 1 reden waarom mensen zoeken naar raamfolie voor nieuwbouwwoningen.

Met raamfolie kun je je onderscheiden in de straat

Nieuwbouwwoningen worden steeds vaker zonder unieke kenmerken opgeleverd. Bij de oplevering ziet elke woning in de straat er hetzelfde uit. Het komt zelfs steeds vaker voor dat nieuwbouwhuizen zonder huisnummer worden opgeleverd. Het is dan aan de eerste bewoner om zelf voor een huisnummer aan de gevel te zorgen. Ook met het oog hierop gaan veel mensen op zoek naar raamfolie voor nieuwbouwwoningen. Het is een goede manier om je woning aan de buitenkant te onderscheiden van alle andere woningen in de straat. Daarnaast zijn er natuurlijk mogelijkheden om het huisnummer in een raamfolie op maat te laten verwerken.

Waarom wordt raamfolie voor nieuwbouwwoningen afgeraden?

Bij de oplevering van nieuwe woningen wordt vaak aangegeven dat het niet aan te raden is, of zelfs ‘verboden’, om raamfolie op de ruiten aan te brengen. Waarom is dit zo? Dit heeft te maken met het feit dat de woning voorzien is van isolatieglas en de standaard is dat raamfolie op isolatieglas problemen op kan leveren. Dit is dan ook de standaard uitleg. Door raamfolie op HR++ glas aan te brengen zouden er thermische breuken in het glas kunnen ontstaan.  De werkelijkheid ligt wel iets anders. Ja, er kunnen thermische breuken in het glas ontstaan wanneer je er raamfolie op aanbrengt, maar dit kan wel alleen als de ruit al beschadigd is voordat de raamfolie aan wordt gebracht. Daarnaast is er een andere belangrijke voorwaarde. De raamfolie moet licht doorlaten.

Geen ondoorzichtige raamfolie voor nieuwbouwwoningen

Er zijn ondoorzichtige raamfolies die echt het hele raam afsluiten. Je kunt niet meer van buiten naar binnen kijken, en je kunt ook niet van binnen naar buiten kijken. Wanneer je deze raamfolie op een ruit plakt, en het is de enige ruit in een kamer, dan wordt de hele kamer dus donker. Dit zijn raamfolies die ervoor zorgen dat het glas de warmte niet kwijt kan, omdat er een blokkade ontstaat. Het is niet aan te raden om deze raamfolies in nieuwbouwwoningen met isolatieglas te gebruiken, eenvoudigweg omdat dan wel het risico op schade ontstaat. Wil je binnen gewoon kunnen genieten van privacy? Dan zijn er zeker wel andere mogelijkheden met raamfolie voor nieuwbouw.

Kies voor een privacy folie die licht doorlaat

Je kunt prima raamfolie voor nieuwbouwwoningen gebruiken, zolang je er maar voor zorgt dat de ruit de warmte kwijt kan. Staat de zon op het raam? Dan moet een raam in staat zijn om de warmte af te geven. Dit kan gewoon wanneer je gebruik maakt van raamfolie die licht doorlaat. Je kiest dan voor een privacy folie die ervoor zorgt dat mensen niet naar binnen kunnen kijken, maar dat er wel nog altijd daglicht naar binnen komt. Wij hebben een groot assortiment raamfolies die gewoon te gebruiken zijn op HR++ glas in nieuwbouwwoningen. Uiteraard heb je de keuze uit tal van designs. Wij leveren handige plakinstructiesbij, zodat je de raamfolie zelf eenvoudig aan kunt brengen.

Wil jij raamfolie voor een nieuwbouwwoning kopen?

Als jij raamfolie wilt kopen voor je nieuwbouwwoning met isolatieglas, dan vind je bij ons diverse soorten en ontwerpen folies die hier goed geschikt voor zijn. Je kunt eenvoudig online bestellen en wij maken de folie voor je op maat. Wil jij raamfolie voor je nieuwbouwwoning kopen, maar ben je niet zeker van je keuze of wil je meer informatie en advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.