Raamfolie zonder lijm: ontdek de voordelen - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Raamfolie zonder lijm: ontdek de voordelen

28 Feb 2023

Je kunt raamfolie zonder lijm kopen of kiezen voor raamfolie met een laag lijm. Beide soorten raamfolies blijven, indien de kwaliteit goed is, uitstekend op het raam zitten. Toch zijn er wel belangrijke verschillen. Zo kun je raamfolie zonder lijm hergebruiken, terwijl dit niet mogelijk is met raamfolies die van een laag lijm zijn voorzien. Daarnaast is raamfolie zonder lijm, dus statische raamfolie, makkelijker te verschuiven als dat noodzakelijk is. Statische raamfolie biedt diverse mooie voordelen ten opzichte van de raamfolie met laagje lijm voor de hechting. Muursticker4Sale biedt diverse soorten statische raamfolie, waaronder ook in kleur. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van raamfolie zonder lijm ten opzichte van de raamfolies mét lijm.

  1. Raamfolie zonder lijm kun je hergebruiken

Het eerste belangrijke voordeel hebben we net eigenlijk al even genoemd. Je kunt raamfolie zonder lijm eenvoudig hergebruiken. Wil jij bijvoorbeeld in de kerstperiode leuke kerststickers op het raam in plaats van je raamfolie? De statische raamfolie kun je makkelijk verwijderen voor de kerstperiode. Na deze periode kun je de statische raamfolie gewoon weer terug op het raam plakken. Heb je raamfolie met lijm, dan zorgt deze lijm voor een sterke hechting aan het raam. Bij het verwijderen van de folie raakt de laag lijm beschadigd en vaak raakt ook de folie zelf beschadigd. Hierdoor zijn raamfolies met lijm niet voor een tweede keer te gebruiken.

  1. Verwijderen is een kwestie van seconden

Misschien heb je al eens raamfolie met lijm van een ruit moeten verwijderen. Hoe makkelijk dit gaat is van meerdere factoren afhankelijk. Op de eerste plaats speelt de kwaliteit hierin een rol, maar ook de duur waarin de folie op het raam heeft gezeten speelt mee. Hoe langer de raamfolie met lijm al op het raam zit, hoe moeilijker het te verwijderen is. Het kan dan ook een behoorlijke klus zijn om de raamfolie met lijm relatief snel en makkelijk van het raam te verwijderen. Dit is niet het geval bij raamfolie zonder lijm, dan werkt door middel van statische lading. Je pakt een puntje van de folie en trekt deze moeiteloos van het raam. Het verwijderen van raamfolie zonder lijm is dan ook letterlijk een kwestie van seconden.

  1. Raamfolie zonder lijm is makkelijker aan te brengen

Het aanbrengen van raamfolie zonder lijm is eenvoudiger dan het aanbrengen van raamfolie met lijm. Doordat de statische raamfolie makkelijk los kan worden gehaald en kan worden gelift van het raam, is het aanzienlijk makkelijker om luchtbellen onder de folie te verwijderen. Daarnaast kleven delen van de raamfolie ook niet aan elkaar vast. Dit risico loop je wel wanneer je raamfolie met lijm aan wilt brengen op het raam. Wanneer twee delen van deze raamfolie tegen elkaar komen en aan elkaar vast kleven, dan is het lastig om dit los te halen zonder schade aan de raamfolie toe te brengen. Zonde! Als je bij ons raamfolie koopt, dan ontvang je daar altijd plakinstructies bij om de raamfolie zo eenvoudig mogelijk mooi op het raam te plakken.

  1. Eindeloos herpositioneren als dat nodig is

Een fijn voordeel van statische raamfolie, dus raamfolie zonder lijm, is dat je de folie gemakkelijk steeds kunt herpositioneren als dat nodig is. Heb je de raamfolie aangebracht en zie je dan ineens dat het toch een beetje scheef zit of gewoon niet helemaal naar wens? Dan haal je de raamfolie eenvoudig van het raam en plak je de folie opnieuw. Dit kun je blijven doen totdat de statische raamfolie precies op het raam zit zoals jij dat wilt. Natuurlijk geldt dit voor al onze statische raamfolies, dus zowel gekleurd als de kleurloze privacy raamfolie.

  1. De ruit raakt niet beschadigd door statische raamfolie

Als er raamfolie met lijm op de ruit zit, en dit moet verwijderd worden, dan bestaat het risico dat er lijmresten op het raam achterblijven. Dit risico neemt toe naar mate de raamfolie met lijm langer op het raam zit. Je kunt deze lijmresten verwijderen door gebruik te maken van een mengsel van water en afwasmiddel, en daarbij een glaskrabber. Doe je dit niet voorzichtig genoeg, dan kan er schade aan de ruit ontstaan. Dit risico loop je in geen geval als je gebruik maakt van raamfolie zonder lijm. Er blijft nooit iets achter op de ruit als je de raamfolie verwijdert.

Wil jij ook raamfolie zonder lijm kopen?

Bij Muursticker4Sale kun je altijd raamfolie kopen die goed bij jou past. Ook voor raamfolie zonder lijm ben je bij ons van harte welkom. Wij bieden meerdere varianten aan en snijden de raamfolie goed op maat voor je, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Bestel direct online tegen de beste prijs. Wil jij raamfolie zonder lijm kopen, maar heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.