Verduisterende raamfolie slaapkamer: voordelig op maat bestellen - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Verduisterende raamfolie slaapkamer: voordelig op maat bestellen

17 Feb 2024
door Bas van Leeuwen

Je kunt verduisterende raamfolie in de slaapkamer toepassen op de ramen binnenshuis. Hierdoor kun je je slaapkamer nog net even donkerder maken, waardoor je zeker in de zomer lekkerder kunt slapen. Daarnaast is het blokkeren van zo veel mogelijk licht in de slaapkamer natuurlijk ook ideaal voor mensen die overdag moeten slapen, bijvoorbeeld door het werken in ploegendiensten en nachtdiensten. Bij Muursticker4Sale ben je welkom voor mooie verduisterende raamfolie voor je slaapkamer. Wij maken de raamfolie graag voor je op maat, zodat jij er thuis direct mee aan de slag kunt. Natuurlijk krijg je er van ons handige plakinstructies bij.

Het effect van licht op je slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is goud waard. Als je geen goede nachtrust krijgt, dan ga je op den duur negatieve effecten merken op je dagelijks functioneren. Het is dan ook niet vreemd dat we er alles aan doen om gewoon goed te slapen. We besteden aandacht aan het kiezen van het juiste matras, het perfecte kussen en een comfortabele deken. Maar heb je wel eens nagedacht over het effect van licht op je slaapkwaliteit? Vooral dat kleine raampje boven de slaapkamerdeur kan meer invloed hebben dan je denkt. Licht dat door deze ruit binnenkomt, kan je nachtrust aanzienlijk verstoren. Overdag komt hierdoor veel licht binnen, waardoor het invloed kan hebben op je slaap wanneer je bij daglicht (uit)slaapt. In de nacht kan hier ook licht door binnenkomen van bijvoorbeeld auto’s die door de straat rijden. Dat kleine raampje kan je nachtrust flink verstoren!

Verduisterende raamfolie voor binnen

Licht is één van de belangrijkste externe factoren die onze slaap-waakcyclus beïnvloeden. Vooral in de zomermaanden, wanneer de dagen langer zijn, of in stedelijke gebieden waar kunstlicht nooit echt verdwijnt, kan ongewenst licht je slaap verstoren. Verduisterende raamfolie biedt hier een effectieve oplossing. Door deze folie op de binnenramen aan te brengen, kun je het licht dat je slaapkamer binnenkomt aanzienlijk verminderen, waardoor je slaapkamer een stuk donkerder blijft. Heb je ook verduisterende zonwering voor je ramen? Dan kun je de slaapkamer volledig duister maken én houden door op het raampje boven je slaapkamerdeur verduisterende raamfolie aan te brengen. Deze folie is bij ons beschikbaar in zwart en wit.

Verduisterende raamfolie in wit of zwart

Verduisterende raamfolie is bij ons verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart. De keuze tussen wit of zwart hangt af van je persoonlijke voorkeur en de uitstraling van je slaapkamer. Beide varianten bieden namelijk de garantie op een volledige verduistering. De witte raamfolie past naadloos in lichtere interieurs en zorgt er ook voor dat de slaapkamer wat ruimtelijker oogt. Onze zwarte raamfolie daarentegen is ideaal als je al een wat donkerder interieur hebt. Zo past deze folie bijvoorbeeld ook heel mooi in het industriële interieur, waarin houttinten vaak worden gecombineerd met zwart. Beide opties zijn effectief in het blokkeren van licht. Ze kunnen op alle binnenramen worden aangebracht, dus niet alleen op het raampje boven de deur, maar ook op andere kleine ruitjes die ongewenst licht doorlaten.

Verduisterende raamfolie in de slaapkamer op de buitenramen?

We krijgen wel eens de vraag of onze verduisterende raamfolie ook geschikt is voor op buitenramen. Een logische vraag! Helaas is het in de meeste gevallen niet mogelijk om verduisterende raamfolie op buitenramen te plakken, en dit geldt zeker als het gaat om dubbele beglazing of isolatieglas, zoals HR, HR+ of HR++ glas. Ramen moeten hun warmte kwijt kunnen en dit kan niet wanneer er een blokkade wordt aangebracht door middel van verduisterende raamfolie. Deze folie zorgt ervoor dat de warmte niet goed weg kan, waardoor dit kan resulteren in thermische breuken. Wil je meer privacy in je slaapkamer, dan kun je natuurlijk wel kiezen voor maatwerk raamfolie die het zicht naar binnen ontneemt.

Bestel jouw verduisterende raamfolie op maat

Wil jij ruiten in je huis, zoals het raam boven de slaapkamerdeur of een raam naast de deur tussen de hal en de woonkamer, voorzien van verduisterende raamfolie? Dan maken wij deze folie graag op maat voor je. Je bestelt eenvoudig online en kunt hierbij direct de gewenste afmeting aangeven. Wij zorgen ervoor dat jij je bestelling snel in huis hebt. Zeker als je de folie gebruikt om je slaapkamer donkerder te maken, dan zal je merken dat je slaapkwaliteit direct een stuk beter wordt. Bestel naar wens de witte raamfolie of de zwarte raamfolie, beide met hetzelfde verduisterende effect. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar met meer informatie en een persoonlijk advies wanneer je dat nodig hebt.