Kun je muurstickers makkelijk verwijderen? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Kun je muurstickers makkelijk verwijderen?

26 Jan 2024

Je kunt muurstickers eenvoudig aanbrengen, maar kun je muurstickers ook makkelijk verwijderen? Natuurlijk is het voor jou belangrijk om te weten of je een muursticker ook weer zonder schade of problemen van de muur kunt verwijderen wanneer je dit wilt. Goed nieuws, want dit kan. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Muursticker4Sale vertelt je graag meer over het verwijderen van muurstickers.

Ondergronden waarop muurstickers kunnen worden geplakt

Voordat we het hebben over het verwijderen van muurstickers, is het belangrijk om te weten op welke ondergronden ze het beste geplakt kunnen worden. Onze muurstickers zijn ontworpen om op bijna elke muur te passen. Het belangrijkste is dat de muur stof- en vetvrij is voor een optimale hechting. Gladde oppervlakken werken het beste, hoewel een licht reliëf ook kan. Geschikte ondergronden zijn onder meer behang, glad stucwerk, de meeste muurverf- en latexsoorten, glad glasvezel- of vliesbehang, hout, glas, plastic, metaal (zoals aluminium), deuren en keukenkasten. Ondergronden als gips, ruw beton en granol wanden zijn minder geschikt, maar daarvoor hebben we speciale vinyl muurstickers.

Wanneer een muursticker verwijderen?

Het leven verandert en soms wil je dat jouw interieur mee verandert. Misschien heb je een nieuw meubelstuk dat niet matcht met je huidige muursticker of misschien ben je gewoon toe aan iets nieuws. Het kan ook zijn dat je de babykamer gaan omtoveren tot een mooie kinderkamer, waarbij je de babykamer muurstickers wilt vervangen door stickers die beter bij je opgroeiende kind passen. Dat zijn natuurlijk zomaar wat voorbeelden. Je kunt om meerdere redenen een muursticker willen verwijderen. Onze muurstickers kunnen altijd worden verwijderd zonder schade aan de muur achter te laten. Ben jij iemand die regelmatig het interieur verandert? Dan hoef je dus niet bang te zijn dat je wél vast zit aan onze muurstickers.

Is het verwijderen van muurstickers altijd goed mogelijk?

Een belangrijke vraag! Het antwoord is nee. Muurstickers kunnen niet altijd makkelijk worden verwijderd. Het is namelijk zo dat muurstickers van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn en ook voorzien kunnen zijn van diverse lijmproducten voor de bevestiging op de muur. Muurstickers van slechtere kwaliteit zijn vaak moeilijker van de muur te verwijderen zonder de muur te beschadigen. Gaat het om een muursticker van ons? Dan hebben we goed nieuws voor je, want die zijn wél gemakkelijk te verwijderen. Dit komt door de speciale lijmlaag die wij voor onze muurstickers gebruiken. Dankzij de niet-permanente lijmlaag kun je de muurstickers zonder problemen verwijderen. Je hoeft je geen zorgen te maken over schade aan je schilder- of stucwerk.

Wat heb je nodig om een muursticker te verwijderen?

Je kunt dus een muursticker makkelijk verwijderen als deze afkomstig is uit ons assortiment. Je hebt hiervoor geen speciaal gereedschap nodig. Het enige wat je nodig hebt, zijn je handen en een beetje geduld. Begin met een hoek van de sticker voorzichtig los te trekken en werk langzaam naar het andere uiteinde toe. Als de sticker groot is of stevig vastzit, kun je een föhn gebruiken op een lage warmtestand om de lijm wat losser te maken. Dit maakt het proces nog eenvoudiger. Let er wel op dat je de muur en de sticker niet té heet maakt. Een beetje warmte is voldoende. Daarnaast is het vooral belangrijk om de tijd te nemen. Een muursticker weghalen gaat het best als je het zorgvuldig doet, zodat de muursticker er in één geheel af komt.

Een nieuwe muursticker op maat bestellen

Ben je klaar voor een nieuwe look? Ga je voor je kind een nieuwe slaapkamer maken en zoek je leuke muurstickers om meer sfeer in de kamer te brengen? Wij bieden een groot assortiment muurstickers en er zit altijd wel iets bij dat je direct aanspreekt. Daarnaast is het zelf ontwerpen van een muursticker bij ons ook mogelijk. Wil je na het muursticker verwijderen een nieuwe muursticker op dezelfde plaats plakken? Wij hebben de muursticker die het best past, want je kunt elke muursticker in een kleur en maat naar wens bestellen. Ideaal toch? Laat je inspireren door ons ruime assortiment muurstickers of ga aan de slag met je eigen ontwerp. Bestel voordelig en wij zorgen voor een snelle bezorging. Wil je meer weten over het makkelijk verwijderen van muurstickers of het bestellen van een nieuwe muursticker? Neem dan gerust contact met ons op!