Kun je muurstickers op behang plakken? - Muursticker4sale
  • Lorem ipsum

Kun je muurstickers op behang plakken?

1 Feb 2024

Muurstickers zijn geschikt voor op tal van ondergronden, maar kun je muurstickers op behang plakken? Deze vraag krijgen wij vaker gesteld en daarom gaan we hier eens dieper op in. In de basis kan een muursticker op behang worden aangebracht, maar er zijn wel een aantal factoren om rekening mee te houden. Bij Muursticker4Sale vinden we het belangrijk dat jij altijd optimaal kunt genieten van je maatwerk muurstickers. Daarom vertellen wij je graag meer over muurstickers op behang plakken en de zaken waar je op moet letten.  

Een goede ondergrond voor muurstickers

Onze maatwerk muurstickers zijn veelzijdig, waardoor je eigenlijk altijd muurstickers kunt bestellen die perfect bij jouw interieur passen. Ons ruime assortiment heeft voor elke interieurstijl perfecte matches, waarbij je helemaal kunt uit gaan van je eigen voorkeur en smaak. In alle gevallen is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond voor muurstickers, vooral omdat niet elke ondergrond geschikt is voor het aanbrengen van muurstickers. Heb je muren met een grove structuur? Dan is het bijvoorbeeld niet aan te raden om hier gewone muurstickers op aan te brengen. Door de structuur wordt het resultaat niet mooi. Wel bieden we dan andere goede oplossingen. Weet je niet zeker of jouw ondergrond goed is voor muurstickers? Lees dan eerst onze informatie over de beste ondergrond voor muurstickers voordat je een bestelling plaatst.

Een muursticker is geen behang of vervanging voor behang

Veel mensen denken ten onrechte dat een muursticker zelf een soort behang is. Dit is echter niet het geval. Muurstickers zijn dunne (vinyl)stickers die ontworpen zijn om op gladde oppervlakken te kleven. Ze kunnen een fantastische toevoeging zijn aan je interieurdecoratie, maar ze vervangen geen behang. In plaats daarvan bieden ze een manier om je bestaande muurdecor te personaliseren en te verrijken. Het is daarom ook niet aan te raden om een muursticker op kaal, grof beton aan te brengen. Dit zal geen mooi resultaat opleveren en het risico is groot dat de muursticker los laat. Wees je er dus van bewust dat maatwerk muurstickers geen vervanging zijn voor behang, maar juist een mooie aanvulling kunnen zijn.

De muursticker op behang plakken: kan dat?

Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag of een muursticker op behang kan worden aangebracht. Er zijn namelijk een aantal factoren die hierin meespelen. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat niet elk type behang even geschikt is voor muurstickers. Voor het beste resultaat kies je voor behang met een gladde structuur. Glad behang biedt de ideale ondergrond voor muurstickers, omdat het zorgt voor een strakke en egale afwerking. Behang met een dieper motief of een ruwe textuur kan uitdagender zijn, omdat de grotere hoeveelheid lucht onder de muursticker ervoor kan zorgen dat deze niet mooi toont en mogelijk niet goed hecht.

Zorgvuldig de muursticker op behang plakken

Wil jij jouw maatwerk muursticker op behang plakken? Dan is het belangrijk om hier goed de tijd voor te nemen. Bij het aanbrengen van muurstickers op behang is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je de sticker plaatst. Een goede tip is om de sticker geleidelijk aan te brengen, terwijl je luchtbellen gladstrijkt met een zachte doek of een plastic spatel. Dit helpt om een gladde afwerking te garanderen en verlengt de levensduur van je muursticker. Je krijgt van ons altijd handige plakinstructies om je muursticker mooi aan te brengen. Hoe groter de muursticker, hoe lastiger het is om deze mooi aan te brengen. Zeker bij grotere muurstickers is het daarom aan te raden om het met twee personen te doen.

Mooie muurstickers voor op je behang bestellen

Bij Muursticker4Sale kun je altijd mooie muurstickers bestellen die perfect bij jouw persoonlijke smaak en je interieur passen. Onze muurstickers zijn in elke gewenste kleur en grootte te bestellen. Wil je echt iets unieks? Dan kun je ook je eigen muursticker ontwerpen bij ons. Wij maken deze graag voor je op maat. Heb jij glad behang en zoek je naar de ideale manier om hier iets extra’s aan toe te voegen? Dan zijn onze muurstickers hier uitstekend geschikt voor. Twijfel je of jouw behang goed is als ondergrond voor de muurstickers? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.